Csúszó felületű ragasztószalagok

3M Egyoldalas ragasztószalagok

Jó megoldást kínálnak az olyan egyoldalas ragasztószalag alkalmazások esetében, amelyek kopással, tapadással, nagyfokú súrlódással és vegyi károsodással járnak, illetve amelyekkel zajcsökkentést kívánunk elérni.

A 3M csúszó felületű ragasztószalagok családja két speciális, saját jellemzőkkel rendelkező terméksorból áll: a PTFE és az UHMW-PE típusú ragasztószalagok sorából. Mindkét terméksornak speciális alkalmazási feladatokra szabott tulajdonságokkal rendelkező termékei vannak. A PTFE terméksor kiváló hőálló tulajdonságokkal és a legalacsonyabb súrlódási tényezővel rendelkezik. Az UHMW-PE terméksor megközelíti a PTFE-t a súrlódási tényező vonatkozásában, de kimondottan rendkívüli kopásállóságra tervezték.

 


3M PTFE ragasztószalagok

  • Kis súrlódási tényező – a PTFE fóliaszalag „önkenő” jellege tökéletes anyagfuttatást biztosít minimális koptatóhatás mellett.
  • Legnagyobb hőellenállás – a magas hőmérsékletű PTFE üvegszövet-alapú ragasztószalag megnövekedett élettartamot biztosít sok magas hőmérsékleten üzemelő gép esetén.
  • Tapadásgátló hatás / könnyű leválás – a PTFE fóliaszalag megkönnyíti a forró műanyag extrudálásnál a tisztítást azáltal, hogy megakadályozza a műanyag ráégését a görgőkre.
  • Vegyszerállóság – a PTFE fóliaszalag védőréteget biztosít a vegyi hatások ellen.
  • Simulékonyság – a PTFE fóliaszalagok jól körbefogják a hengereket, lehetővé téve a könnyű alkalmazhatóságot és hatékony karbantartást.

 


3M UHMW-PE ragasztószalagok

  • Kopásállóság – az UHMW-PE ragasztószalagok védelmet nyújtanak a műanyag és fém ejtőcsövek, csúszdák, vezetősínek és szállítótartályok számára a kopással szemben.
  • Alacsony súrlódási tényező – ez a tulajdonság, kombinálva a kopásállósággal, hatékony megoldást jelenthet számos zajjal és rezgésekkel kapcsolatos problémára.
  • Tapadásgátló hatás/könnyű leválás – az UHMW-PE ragasztószalagok számos bevonási és rögzítési alkalmazásban biztosítják a felület könnyű tisztíthatóságát, ahol festéket, ragasztót vagy tömítőanyagot használnak.

3M Egyoldalas csúszó felületű ragasztószalagok

 

3M Egyoldalas csúszó felületű ragasztószalag felhasználási területek

Görgők borítása: az alakítható, önkenő jellegű 3M PTFE fólia ragasztószalagok elősegítik a papírtekercsek továbbítását.

Hőszigetelés: a zsugorfóliás csomagolás során a 3M PTFE üvegszövet-alapú ragasztószalagok hővédelmet nyújtanak a hőnek kitett részekkel, ahol a forró huzallal lehegesztjük a műanyag fóliát.

Nyomdagép utáni munkahely: a 3M PTFE fólia ragasztószalagokat jól felhasználhatjuk az adagoló állomás továbbító hengerén, hogy a súrlódás csökkentésével segítsék a nyomtatott darabok sima, zökkenőmentes továbbítását a tűzőgépen keresztül.

Zajcsökkentés: a 3M UHMW-PE fólia ragasztószalagok segítséget nyújthatnak a gépkocsikban előforduló nyikorgás, csikorgás és egyéb zörejek csökkentésében azáltal, hogy segítségükkel „csúszósík” hatást hozzunk létre a két inkompatibilis felület között.

Nyomdagép utáni munkahely: a nyomdázott tekercsek könnyebben mozognak a továbbító rendezőkön, ha azok kopásálló és kis súrlódási tényezőjű 3M UHMW-PE fólia ragasztószalaggal vannak borítva.

Ejtőcsövek, csúszdák bélelése: a kartondobozok könnyebben csúsznak le az UHMW-PE ragasztószalaggal bélelt csúszdán.