Fémfólia ragasztószalagok

3M Egyoldalas ragasztószalagok

Jó megoldást kínálnak az olyan egyoldalas ragasztószalag alkalmazások esetében, amelyek jó hővezetést, hő- és tűzállóságot, valamint vegyi anyagokkal, időjárási behatásokkal és hőhatással szembeni ellenálló képességet igényelnek.

 

Alumíniumfóliás ragasztószalagok

 • Nedvességgel és vegyi hatásokkal szemben ellenállók – segítséget nyújtanak az érzékeny szerelvények és felületek légmentes lezárásában és védelmében.
 • Hővezetők – növelik a fűtés vagy hűtés hatékonyságát azáltal, hogy megnövelik a nagyobb felületen történő hő átvitelt.
 • Hő- és fényvisszaverők – segítenek megvédeni a műanyag alkatrészeket a hő okozta deformálódástól. A fényforrások hatását erősítve javítják a láthatóságot.
 • Tűzállók – segítenek megvédeni az alkatrészeket a tűz és láng okozta károsodásoktól.
 • Időjárásnak ellenállók, kültéri felhasználásra alkalmasak – ellenállnak az ultraibolya sugárzásnak, hosszú élettartamúak.
 • Elektromos vezetők – az alumínium kitűnő elektromos vezető.

 


Alumíniumfóliás / megerősített ragasztószalagok

 • Nagymértékben formázhatóak és nem merevedőek – ideálisan felhasználhatók kábelek, gumitömlők és hevederek spirálszerű beburkolásával azok hő- és tűzvédelmére. A beburkolt rugalmas tömlők továbbra is rugalmasak maradnak.
 • Nagy szilárdságúak – jó kopásállóság, nagyfokú ellenállás beszakadással és kilyukadással szemben.
 • Tűzállóak – Segítenek megvédeni az alkatrészeket a tűz és láng okozta károsodásoktól.

 


Ólomfóliás ragasztószalagok

 • Savakkal szemben ellenállóak – széles körű alkalmazhatóság maratási, hengerlési és plattírozási műveletek során.
 • Alakíthatóak – nagyfokú kezelhetőség, könnyen megmunkálhatók simító szerszámokkal.
 • Nagy térfogatsúlyúak – ideális nehezítő vagy kiegyensúlyozó közegek.
 • Röntgensugarak számára átlátszatlanok – segítséget nyújtanak az alkatrészek röntgensugarak elleni védelmében. Nagy markeroszcillátorokban vagy lokátorokban, röntgensugár- figyelési műveleteknél alkalmazhatók jelzés vagy lokátorként.

 

3M Egyoldalas fémfólia ragasztószalagok


3M Egyoldalas fémfólia ragasztószalag felhasználási területek

 

3M 425 ólomfóliás ragasztószalag

Légmentes lezárás: a 3M 425 típusú ólomfóliás ragasztószalagot rétegelt műanyaglapok légmentes lezárására használjuk, így akadályozva meg a por és nedvesség bejutását a rétegek közé.

Heveder- és kábelvédelem: az alakítható és megerősített hővisszaverő alumíniumfóliás ragasztószalagok (pl. 363) korbácsba fogják a huzalkötegeket és védelmet biztosítanak az érzékeny kábelek, üzemanyagvezetékek és rugalmas csövek számára a hő- és tűzforrásokkal szemben.

Szerelvényipar: a kilágyított és jó hővezető tulajdonságokkal rendelkező alumíniumfóliás ragasztószalagok szilárdan tartják a hűtőgép panelek réz hűtőcsöveit, és növelik a hűtés hatékonyságát.

Papírtekercsek végtelenítésére: a fényvisszaverő és vékony kilágyított alumíniumfóliás ragasztószalagok felhasználhatók papírtekercsek összekötésére, és ugyanakkor könnyen észlelhetők toldásérzékelő berendezés segítségével.

 

3M 420 ólomfóliás ragasztószalag

Plattírozás: a 3M 420 típusú ólomfóliás ragasztószalagot fémhengerek kemény krómozást megelőző maszkolására használják. Megjegyezzük, hogy polírozó szerszámot kell használnunk a hordozófilm és az alkatrész közti jó érintkezés biztosítására. Az alakítható ólomfólia igen alkalmas az összetett felületek maszkolására.

Röntgensugaras jelzések: a composit repülőgépalkatrészeket röntgensugárral vizsgálják meg, hogy felderítsék az esetleges repedéseket az egyes rétegek között. Az ólomnak azon jellemzője, hogya röntgensuragak számára átlátszatlan, azt jelenti, hogy ezek a sugárelnyelő ólomfólia ragasztószalag darabok világos területként jelennek meg a röntgenfelvétel filmjén, amivel jelzést szolgáltatnak az esetleges hibák elhelyezkedéséről.