Poliészter ragasztószalagok

3M Egyoldalas ragasztószalagok

Jó megoldást kínálnak az olyan egyoldalas ragasztószalag alkalmazások esetében, amelyek vékony rétegvastagságot, nagy szakítószilárdságot, a lassú öregedésből fakadóan hosszú élettartamot és jó hőmérsékletállóságot igényelnek.

Vékony rétegvastagság – számos olyan alkalmazás esetében, amely vékony rétegvastagságot igényel, ilyenek például a tekercsvégtelenítések is, kritikus lehet a ragasztószalag vastagsága. A poliészter hordozófilmek vastagsága akár 0,025 mm-re is levihető úgy, hogy ugyanakkor még mindig jelentős szilárdsági jellemzőkkel rendelkeznek.

Szakítószilárdság – számos olyan alkalmazás esetében, ahol követelmény a vékony rétegvastagság és az igen nagy szakítószilárdság, a poliészter hordozófilmek ideális megoldást jelenthetnek. 350 N/100 mm-től (0,025 mm hordozófilm vastagság) 2100 N/100 mm-ig (0,125 mm hordozófilm vastagság) terjedő szakítószilárdságukkal a poliészter fóliák a jelenleg kapható legerősebb hordozófilmek.

Magas élettartam – akril alapú ragasztóanyagaink élettartam jellemzői lehetővé teszik, hogy e termékek igen jól megfeleljenek számos magas élettartamot és dekoratív hatást igénylő alkalmazásban. Olyan esetekben, amikor a hosszú távú átlátszóság igénye merül fel, akril alapú ragasztóanyaggal bevont átlátszó poliészter hordozófilmek használata célszerű.

Hőmérséklet állóság – az olyan alkalmazásokban, amelyekben a szóban forgó alkatrész egy órán keresztül legfeljebb 175 °C hőmérsékletnek van kitéve, a poliészter ragasztószalagok jelentik a legbiztonságosabb megoldást.

3M Egyoldalas ragasztószalagok: Poliészter


3M Egyoldalas poliészter ragasztószalag felhasználási területek

 

3M 850 átlátszó ragasztószalag

Montírozás: az átlátszó poliészter hordozófilm vékony rétegvastagsága és nagy kopásállósága, egyesítve a maradék nélkül eltávolítható és igen hosszú élettartamú akril ragasztóval, lehetővé teszi, hogy a 3M 850 típusú átlátszó ragasztószalag jól alkalmazható legyen a grafikus művészeti ipar nyomtatás előkészítő eljárásai során montírozás kialakítására.

 

3M 396 ragasztószalag

Rosszul ragasztható felületek összekapcsolása: az átlátszó poliészter hordozófilm vékony rétegvastagsága és nagy szakítószilárdsága, egyesítve a gumigyanta ragasztó igen rövid kötési idejével és nagy tartási szilárdságával, lehetővé teszi, hogy a 3M 396 típusú ragasztószalag nagyon jól megfeleljen az olyan rosszul ragaszthatófelületek  tompa illesztésű összekapcsolására, mint például a polietilének felülete.

 

3M 1280 ragasztószalag

Csatlakozók aranyozása: a poliészter hordozófilm vegyi hatásokkal szemben tanúsított ellenálló képessége, egyesítve egy speciális kialakítású gumigyanta ragasztó vegyi hatásokkal szembeni ellenállásával és a vastag bevonási eljárásból fakadó folyási tulajdonságaival, lehetővé teszi, hogy a 3M 1280 típusú ragasztószalag nagyon jól alkalmazható legyen maszkoló ragasztószalagként a nyomtatott áramköri kártyák gyártása során.


3M 8402 ragasztószalag

Szilikonnal kezelt papírok ragasztása: a poliészter hordozófilm vékony rétegvastagsága és nagy szakítószilárdsága, egyesítve a szilikon alapú ragasztó kiváló nyírószilárdságával lehetővé teszi, hogy a 3M 8402 típusú ragasztószalag nagyon jól megfeleljen a szilikonnal kezelt papírok tompa illesztésű összeragasztására.

 

3M 336 ragasztószalag

Műanyag és polírozott fémfelületek védelme: az átlátszó poliészter hordozófilm vékony rétegvastagsága és nagy élettartama, egyesítve a maradék nélkül eltávolítható kis tapadású gumigyanta ragasztóval, lehetővé teszi, hogy a 3M 336 típusú ragasztószalag jól alkalmazható legyen műanyag és polírozott fémfelületek szerelésénél a karcolások elleni védelemre.

 

3M 8412 ragasztószalag

Él- és nyílásmerevítés: az átlátszó hordozófilm vékony rétegvastagsága és betépési szilárdsága, egyesítve az alkalmazott akril ragasztóanyag igen magas élettartamával és sárgulással szembeni ellenálló képességével, lehetővé teszi, hogy a 3M 8412 típusú ragasztószalag jól alkalmazható legyen a kartotéklapokon lévő lyukasztási furatok megerősítésére.