Vinil és polietilén ragasztószalagok

3M Egyoldalas ragasztószalagok

Jó megoldást kínálnak számos olyan egyoldalas ragasztószalag alkalmazás esetében, ahol a célnak megfelelő tökéletes formázhatóságra, az eltávolítás utáni tiszta felületre, színkódolásra, kopással és vegyi hatásokkal szemben jó ellenálló képességre van szükség.

Formázhatóság – ezek a ragasztószalagok kiválóan alkalmasak számos olyan alkalmazásra, mint például a finomvonalú festékmaszkolás, tartóedények légmentes elzárása, felületek védelme és azonosítása. Ezen a felhasználási területen nem létezik olyan hordozófilm típus, amely teljesítményben felülmúlná a vinil és polietilén ragasztószalagokat.

Eltávolítás utáni tiszta felület – számos olyan alkalmazásra használhatók kiválóan ezek a ragasztószalagok, amelyek megkövetelik, hogy a ragasztószalag eltávolítása után ne maradjon ragasztóanyag a felületen. Különlegesen kidolgozott ragasztórendszereinket sok éve sikeresen használják sok olyan alkalmazásban, ahol követelmény a ragasztószalag eltávolítása után visszamaradó
tiszta felület.

Színkódolás – a 3M 471 és 3M 483 típusú ragasztószalagok különböző színekben kaphatók, ami ideálissá teszi e termékeket a legkülönbözőbb színkódolási, színazonosítási és dekorációs célokra történő felhasználásra.

Kopásállóság – a 3M vinil és polietilén hordozófilmek gyártása során alkalmazott
„teljes keresztmetszetben történő színezés” elve extra élettartamot kölcsönöz ezeknek a termékeknek számtalan olyan alkalmazásban, amely nagyfokú ellenálló képességet kíván a dörzsöléssel, koptatással szemben. Ilyen alkalmazás lehet például a bejáratok, átjárók, folyosók jelölése.

Vegyszerállóság – mind a vinil, mind a polietilén hordozófilmek vegyszerálló képessége ideálissá teszi e termékeket számos olyan alkalmazásra – ilyen például a fémek plattírozása, galvanizálása –, ahol azok ki vannak téve vegyi hatásoknak.

3M Egyoldalas ragasztószalagok: Vinil és polietilén ragasztószalagok

3M Egyoldalas ragasztószalag felhasználási területek

Finomvonalú festékmaszkolás

A vinil hordozófilm kiváló feszültségmentes nyúlási tulajdonságai és a felületről maradék nélkül eltávolítható kemény gumigyanta ragasztó lehetővé teszik, hogy a 3M 471 típusú kék ragasztószalagot ez a tehergépkocsigyártó nagyon jól alkalmazhassa finomvonalú festékmaszkoló ragasztószalagként.

 

Színkódolás és színazonosítás 

A 3M 471 típusú vinil hordozófilm élénk színei, kombinálva a gumigyanta ragasztó szilárdságával és pillanatok alatt bekövetkező gyors kötésével, lehetővé teszik, hogy ez a termék jól használható legyen számos színkódolási és azonnali azonosíthatóságat igénylő alkalmazásban.

Bejáratok, átjárók, folyosók jelölése és veszélyforrások azonosítása: a teljes keresztmetszetében színezett 3M 471 típusú ragasztószalag vinil hordozófilmjének tartóssága és kopásállósága és az 5702-es ragasztószalag ragasztós oldalának nyomtathatósága lehetővé teszi, hogy ezek a termékek igen jól megfeleljenek számos biztonságtechnikai célú jelölési alkalmazás követelményeinek.


Fémek plattírozása 

A vinil hordozófilm vegyi hatásokkal szemben mutatott ellenálló képessége és formázhatósága, egyesítve a gumigyanta ragasztó vegyi hatásokkal szemben tanúsított ellenálló képességével és pillanatok alatt bekövetkező gyors
kötésével lehetővé teszi, hogy a 3M 470 típusú galvanotechnikai ragasztószalag jól alkalmazható legyen például a helikopter-légcsavarok nem galvanizált felületeinek maszkolására.

 

Fedelek légmentes zárása 

A fekete polietilén hordozófilm formázhatósága és ultraibolya sugárzással szembeni ellenálló képessége – a maradék nélkül eltávolítható gumigyanta ragasztó alacsony halogéntartalmával együtt – lehetővé teszi, hogy a 3M 483 típusú fekete ragasztószalagok nagyon jól alkalmazhatók legyenek ezen nukleáris berendezés kültérben tárolt fémsó végeinek légmentes
zárására.

 

Kültéri védelem 

A polietilén hordozófilm formázhatósága, továbbá ultraibolya sugárzással és nedvességgel szembeni ellenálló képessége– a maradék nélkül eltávolítható gumigyanta ragasztóval együtt – lehetővé teszi, hogy a 3M 481 típusú (fekete) és 4811 típusú (fehér) légmentes zárást biztosító ragasztószalagok jól alkalmazhatók repülőgépen történő tömítésre, a rovarok távoltartására.