Üvegszövet ragasztószalagok

3M Egyoldalas ragasztószalagok

Jó megoldást kínálnak az olyan egyoldalas ragasztószalag alkalmazások esetében, amelyek kellő szakítószilárdságot, hőmérséklettűrést, valamint láng- és kopásállóságot igényelnek.

Szakítószilárdság – olyan alkalmazásokhoz, ahol a magas szakítószilárdság fontos követelmény, a legjobb megoldást az üvegszövet alapú ragasztószalagok kínálják. Az ilyen típusú hordozófilm szakítási jellemzői hétszer jobbak a poliészterénél.

Hőmérséklettűrés – az olyan alkalmazások esetében, amelyek megkövetelik a 205 °C feletti hőmérsékletekkel szembeni ellenálló képességet legalább egy óra időtartamra, feltétlenül az üvegszövet alapú ragasztószalagok felhasználását kell fontolóra venni. Nem folytonos időszakos hőmérsékleti hatások esetén még magasabb hőmérsékletekkel szembeni ellenálló képesség is elérhető.

Tűzállóság – Azon alkalmazások esetében, amelyek a gyulladásgátlásra vonatkozóan az US FAA előírásainak megfelelő ragasztószalagot igényelnek, a 3M 367FR típusú ragasztószalagot célszerű választani.

 

3M Egyoldalas üvegszövet ragasztószalagok

 

3M Egyoldalas üvegszövet ragasztószalag felhasználási területek

 

3M 361 üvegszövet ragasztószalag

Termikus fémszórás maszkolása: az üvegszövet alapú ragasztószalag különlegesen magas hőmérsékletálló képessége és időállósága, kombinálva a szilikon ragasztóanyag nagyfokú a hordozó filmhez, alkalmassá teszi a 3M 361 típusú ragasztószalagot a termikus fémszórásnál szükséges maszkolásra.

 

3M 365 üvegszövet ragasztószalag

Szálas/rostos anyagok összekötése: az üvegszövet nagy szakítószilárdsága és magas hőmérsékletálló képessége, egyesítve a hőre keményedő ragasztóanyag nagy tartószilárdságával és terülési tulajdonságaival, lehetővé teszi, hogy a 3M 365 típusú ragasztószalag jól megfeleljen olyan durva felületű vagy kis belső szilárdságú anyagok összekötésére, mint amilyenek a tetőszigetelő lemezek, üvegrostok vagy üvegszövetek.

 

3M 367FR üvegszövet ragasztószalag

Teherszállító kamra illesztékeinek lezárása: a hordozófilm nagy szakítószilárdsága, lángállósága lehetővé teszik, hogy a 3M 367FR típusú ragasztószalag jól megfeleljen a repülőgép teherszállító kamráinak elszigetelésére.