EMI árnyékoló szalagok

EMI/EMC termékek


 

Napjainkban az EMI (elektromágneses interferencia) és EMC (elektromágneses kompatibilitás) egyre nagyobb kihívást jelentenek a modern készülékek tervezésénél, fejlesztésénél, mivel egyre gyorsabbak az áramkörök, a vezeték nélküli adatátvitel pedig egyre több készülékben kap helyet.
A 3M termékek használata javítja az árnyékolást, földelést, elnyelik a szükségtelen elektromágneses  sugárzást így javítva a jel/zaj arányokon, ami lehetővé teszi a magasabb frekvenciákon a működést, valamint egyes antennák tulajdonságai javíthatóak velük.


Z-irányban vezető filmek

Olyan vékony kétoldalas ragasztószalagok, melyek X-Y irányba szigetelnek, de Z irányba elektromosan vezetnek. Két kategóriába sorolhatóak. Ez egyik öntapadó a másik hőre aktiválódó ragasztó. Leginkább flexibilis áramkörök (fólia nyák) egymáshoz, LCD kijelzőhöz, nyomtatott áramkörhöz való csatlakoztatására használatosak.

Elektromosan vezető öntapadó ragasztók

Olyan két oldalon öntapadó ragasztószalagok, melyek minden irányban vezetnek elektromosan. A vastagságuk 0,05-0,25 mm tartományba esik.

Elektromosan vezető tömítések

Egy vagy két oldalon öntapadó, elektromosan vezető szalagok, 0,2-3,0 mm vastagsággal. A megnövelt vastagság miatt alkalmasak réskitöltésre, tömítésre, vibráció elnyelésre.

EMI abszorberek

Elnyelik az elektromágneses hullámokat, egyes típusok fém fóliával kombináltak, 0,1-1 mm vastagság.

EMI árnyékoló fólia és szövet szalagok

Öntapadó fém fólia (réz, alumínium), vagy fémezett szálakból szőtt szövet, általában elektromosan vezető ragasztóval. Árnyékolások, elektromos összekötések kialakítására.

NFC (kis távolságú vezeték nélküli kommunikáció) és RFID (rádiófrekvenciás azonosítás) anyagok
Vezeték nélküli töltés és mágneses árnyékolás anyagai

Az un. FFDM (Flux Field Directional Materials) anyagok magas mágneses permeabilitásuk miatt alkalmasak mágneses árnyékolásra, valamint az adó és vevőantennák iránykarakterisztikáinak javítására. Az NFC és RFID alkalmazások frekvenciájára beállított típusok is léteznek.

 

További információkért forduljon munkatársunkhoz:


Kővári Zsolt
+36 20 252 2780 / Iroda: +36 1 322 8566
kovari.zsolt@alap-tronik.hu