Erős kétoldalas ragasztó - mennyire ismeri a termék előnyeit?

Ahol elegendő ragasztófelület áll a rendelkezésére, és ahol a csavarozás, hegesztés, szegecselés kivitelezhetetlen, ott igazi csodafegyvernek számítanak a kétoldalú ragasztók. Ezek a rendkívül sokoldalúan felhasználható, strapabíró és ellenálló, erős kétoldalú ragasztók remek alternatívák arra, hogy két felületet különösebb erőlködés nélkül, a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban összekössön.

Erős kétoldalas ragasztó

Nagy kötésszilárdságú kétoldalú ragasztó

Ahol a hagyományos mechanikai összeszerelés nehézkes vagy egyenesen megvalósíthatatlan, jó szolgálatot tehetnek a VHB jelzéssel ellátott, minőségi ragasztószalagok. Már maga a termékmegnevezés is beszédes, mert a VHB rövidítés az angol Very High Bond kifejezésből ered, ami tulajdonképpen nagyon erős kötést jelent. És valóban, nevéhez hűen ezek az akrilhabból készült ragasztószalagok egyik fő tulajdonsága, hogy roppant nagy kötésszilárdsággal rendelkeznek. Mindez pedig az erős tapadást biztosító ragasztórétegnek és a módfelett egyenletes teherelosztásnak köszönhető.

Kétoldalú ragasztók felhasználási területekhez igazítva

A nagy kötéserő mellett, a szóban forgó termékek energiaelnyelő tulajdonsága is jelentős, így ezek a ragasztószalagok (típustól függetlenül) ellenállnak az ütéseknek és a rezgéseknek is. Egyaránt alkalmazhatóak különféle műanyagfajták, üveg-, fa- és fémfelületek, kerámiák esetében is, illetve többféle típusban megrendelhetőek. Felhasználási módjaik függvényében kaphatóak vastag és vékony kétoldalú ragasztók, illetve ragasztófilmek is.
A megfelelő típusú erős kétoldalas ragasztók beltéren és kültéren is alkalmazhatóak. Bizonyos fajtáik kiválóan ellenállnak az időjárás viszontagságainak, nedvességnek, UV-sugárzásnak, extrém magas és alacsony hőmérsékletnek. Mivel ezek a tulajdonságok nem minden esetben egyezményes termékspecifikumok, ezért fokozottan fontos a kétoldalú ragasztó különféle felhasználási területek szerinti megkülönböztetése.

Ha szeretne többet is megtudni a termék előnyeiről, munkatársaink állnak szíves rendelkezésére minden felmerülő kérdése kapcsán. Érdeklődjön!