Megbízható rögzítés a 3M kétoldalú ragasztóval

3M VHB kétoldalas ragasztó

 

 

 

A szakmai berkekben méltán közkedvelt, több mint száz éves múltra visszatekintő amerikai 3M márkához több tízezer különféle termék gyártása fűződik a csiszolóanyagoktól kezdve az elektromos berendezésekig, de a ragasztóanyagok területén régóta kiemelkedő a népszerűsége. Termékei számos iparágban állandó használatban vannak, és olyan területeken is nélkülözhetetlenek, mint például a szállítás, a biztonságtechnika vagy az elektronika. Jelen blogcikkünkben a 3M VBH kétoldalas ragasztót mutatjuk be kicsit részletesebben.

A sokoldalú 3M VBH ragasztó

A VBH rövidítés a Very High Bond angol kifejezésből ered, ami annyit tesz, hogy nagyon erős kötés. Ez gyakorlatilag röviden és tömören jellemzi ezt a ragasztószalag típust, amelynek egyes termékei vastagságtól és egyéb paraméterektől függően használhatók fel adott területeken, miközben persze közös tulajdonságokkal is rendelkeznek. Utóbbiak közé tartozik, hogy mind akrilhabból készülnek, és rendkívül nagy kötésszilárdság jellemző rájuk. Ez a kötésszilárdság az erős tapadást biztosító ragasztórétegnek és az egyenletes tehereloszlásnak köszönhető.

A 3M VBH kétoldalú ragasztók választéka meglehetősen széles, a palettán a vékony és a vastag szalagok mellett ragasztófilmek is sorakoznak. A tartósság, a nagy kötéserő, valamint az energiaelnyelő képesség (ellenáll az ütésnek és a rezgésnek) minden termékre jellemző, a speciális felhasználási területet pedig az egyéb tulajdonságok határozzák meg. Ilyen tulajdonságok például:

  • nagyon magas hőmérsékletnek való ellenállás
  • nagyon alacsony hőmérsékletnek való ellenállás
  • Nedvességnek való ellenállás
  • UV-állóság
  • Lágyítószer állóság pl. lágy PVC ragasztásához
  • Nehezen ragasztható LSE műanyagok (PP, PE) ragasztásához fejlesztett

A megfelelő típusú 3M akril ragasztóval megbízhatóan lehet dolgozni kültéren és beltéren, és akár speciális körülmények között is. Tekintse meg széles választékunkat, és rendeljen az elvárásainak megfelelően!