3M ragasztószalag

Ragasztószalagok

Ragasztószalagok


 

A 3M a ragasztószalagok területén az egyik legnagyobb portfolióval rendelkezik, több évtizedes szakmai tapasztalattaltával segíti a felhasználókat. Az egyoldalas szalagokat csoportosíthatjuk a ragasztóanyag típusa  (gumi, akril, szilikon) szerint, a hordozó szerint, illetve a jellemző felhasználási terület alapján.

 
erős kétoldalas ragasztó
 
 • Papír ragasztószalagok  (Maszkolószalagok)
 • PP ragasztószalagok
 • PE ragasztószalagok
 • Vinil ragasztószalagok
 • Textilerősítésű és textilhordozós ragasztószalagok
 • Poliészter ragasztószalagok
 • Poliamid ragasztószalagok
 • Celofánragasztószalagok
 • UHMW-PE, Teflon ragasztószalagok
 • Üvegszövet ragasztószalagok
 • Fémfóliás ragasztószalagok
 • Egyoldalas habosított ragasztószalagok
 • Csomagoló szalagok
 • Ragasztószalag adagolók

 

Maszkoló szalagok

3M erős kétoldalas ragasztó A maszkoló szalagokhoz elsősorban a különbőző vastagságú és hőállóságú krepp-papír maszkoló szalagok (60 – 160 °C) tartoznak, melyek nyom nélkül visszabonthatóak. A porfestéshez nagyobb hőállúságú poliészter maszkolószalagok, a még magasabb hőmérséklet tartományba (pl. hullámforrasztás) a kapton szalagok tartoznak.

 

Csomagoló szalagok

3M kétoldalas ragasztó A polipropilén hordozó legfőbb előnye a kedvező ára, ebből következően a csomagoló szalagok többségét ilyen hordozóval gyártják. A csomagoló szalagok különbőző színben és méretben, kézi és gépi kiszerelésben beszerezhetőek, a hagyományos hot-melt ragasztós változaton túl, a csendes letekercselésű és időjárásálló akril ragasztóval is megtalálható. Nagyobb szakítószilárdságot igénylő alkalmazásoknál üvegszálerősítéses szalagok alkalmazhatóak.

 

Egyoldalas vinil és polietilén szalagok

3M ragasztók

Egyoldalas vinil és polietilén szalagok jellemzően gumi ragasztóval, 75 °C-os hőmérséklettűréssel rendelkeznek.Formázhatóságuk miatt alkalmasak finom vonalú maszkolásra, ahol az eltávolítás után is tiszta felüleletet kapunk. Széles színválasztéka miatt használható padlójelölő szalagként, színkódolásra, dekorációs célokra. Vegyszerállóságuk miatt alkalmasak fémek plattírozása, galvanizálás során.

 

Textilerősítésű szalagok

ipari ragasztókA textilerősítésű szalagok (Duct tapes) jellemzően rögzítésre, lezárásra, kötegelésre használhatóak,
 jó nedvességállóak és jellemzően kézzel téphetőek. Egyes típus széles színválasztékkal rendelkezik, így alkalmazható jelölésre, jellemzően stancolt korongokat készítve belőle.

 

Üvegszövet ragasztószalagok

Az üvegszövet ragasztószalagok kiemelkedő szakítószilárdságot igénylő alkalmazásoknál használhatóak, kiemelve jó hőmérséklettűrésüket és lángállóságukat.

 

Fémfóliás ragasztószalagok

3M ragasztóEgyoldalas fémfóliás ragasztószalagok biztosíthatják a jó hővezetést, hő- és tűzállóságot, ellenállóak vegyi anyagokkal, időjárási behatásokkal, hőhatással és röntgensugárral szemben. Az alumíniumfóliás szalagok a csoport fő képviselői, kitűnő elektromos vezető, UV sugárzás ellenálló képességgel, valamint alkalmasak felületek és szerelvények légmentes lezárásában. Üvegszövet erősítéssel kombinálva nagyfokú ellenállás beszakadással és kilyukadással szemben. Akril ragasztóval jellemzően 150 °C-os, szilikon ragasztóval 300 °C-os hőmérséklettűréssel rendelkeznek.

 

Csúszófelületű ragasztószalagok

A csúszó felületű ragasztószalagok jellemzője a rendkívül alacsony súrlódási tényező, kiváló hőállóság, tapadásgátló hatás. A teflon (PTFE) jellemzően 205 °C-os hőállóságú, vegyszerálló, simulékony a felületre (pl. görgők borításához), míg az UHMW-PE ejtőcsövek, csúszdák és vezetősínek kialakításánál alkalmazható nagy kopásállósága révén.

 

További információkért forduljon munkatársunkhoz:


Hagara Gábor
+36 20 9621 229 / Iroda: +36 1 322 8566
hagara.gabor@alap-tronik.hu