VHB

VHB és vastag kétoldalas ragasztószalagok

VHB és vastag kétoldalas ragasztószalagok


 

Vastag kétoldalas ragasztószalagok

Két felület összekötése történhet csavarozással, szegecseléssel, hegesztéssel és ragasztással. A kétoldalas ragasztó szalagok alkalmazása számos előnnyel rendelkezik, ahol megfelelő nagyságú ragasztható felület áll rendelkezésünkre. Egyenletes terheléselosztás mellett, úgy köti össze az anyagokat (különböző nemű is lehet), hogy kompenzálja és kiegyenlíti az eltérő hőtágulási mértékeket, szigetel (hő, elektromos, rezgés, víz, elktrokémiai korrózió). Mivel a ragasztás felületi kötés, így nagyon fontos a ragasztandó felületek pontos ismerete (felületi energia, HSE, LSE, érdesség, bevonatok, lágyítószer) és a megfelelő felület előkészítés, tisztítás. A vastag kétoldalas ragasztószalag képes kompenzálni a síkösszefekvési hibákat.

 

VHB ragasztószalagok

Nagy kötésszilárdságú akrilhab ragasztószalagjaink (VHB =Very High Bond) nagy  teljesítményt nyújtanak és gazdaságos alternatívái a hagyományos mechanikai kötőelemeknek. Nincs szükség - vagy csak minimális – gépi beruházásra. Jobb minőségű, erősebb, esztétikusabb terméket állíthat elő, melyek a korróziónak és az időjárásnak is jobban ellenállnak fúrás, csavarok vagy hegesztés nélkül. Nincsenek lyukak, így nincs szivárgási forrás, korróziós lehetőség. A  csavarmentes rögzítés egyenes, sima felületet ad, ami kiváló lehetőséget nyújt grafikák elhelyezésére. A VHB ragasztószalag csökkenti a rezgést, a zajt, valamint a felület által okozott galvanikus korróziót, és kiválóan tömít, ezzel teljesen vízzáró kötést biztosít, UV-álló, vegyszerálló. Számos helyen alkalmazható, a járműgyártásban panelek rögzítésére, a táblagyártásban a reklám- és jelzőtábláknál, az építőiparban például üvegtáblák keretbe rögzítésére, az elektronikában a kis alkatrészek ragasztásához.

 

A polietilén- vagy vinilhab kétoldalas ragasztó zártcellás, akril változata kültéren is  alkalmazható 65 °C hőmérséklettűréssel. Fekete vagy fehér színekben választható.

 

A poliuretán-hab kétoldalas ragasztó nyitott cellás hab, magas statikus terhelhetőséggel
rendelkezik, rövid ideig magasabb, 190 °C-os hőállósággal.

 

További információkért forduljon munkatársunkhoz:


Hagara Gábor
+36 20 9621 229 / Iroda: +36 1 322 8566
hagara.gabor@alap-tronik.hu